Szépalmán a felnőtt vendéglovagoltatás 2015. januárjában megszűnt. Ennek oka az, hogy az akkori lóállomány már nem volt alkalmas az igények kiszolgálására. A cég tulajdonosa szerette volna részben nyugdíjazni, részben megkímélni a munkalovakat. Ekkor született egy döntés, amelynek értelmében már csak kisgyermekek részére biztosítunk lovaglási lehetőséget.
Az állomány jelentős részét idős, illetve sérült lovak alkotják. Azokkal a lovakkal foglalkozunk, akik mutatnak érdeklődést a munka iránt, így a fizikai és pszichikai megterhelés az állapotuk javulásához és nem pedig romlásához vezet.
 
Magyarországon nem tudunk másik olyan, lovakkal foglalkozó gazdaságról, ahol ilyen alapossággal törődnek a lovakkal, annak ellenére, hogy azok hasznot már nem hajtanak a tulajdonosoknak.
 

Ajánlatunk

Lovi-ovi: Egyéni vagy csoportos képességfejlesztő lovas foglalkozás óvodáskorú vagy idősebb (minimum 3, maximum 8 éves kor), de lovastudás szempontjából kezdő gyermekek részére, mely során lépésben vezetőszáron vezetett lovak hátán lovasoktatónk állandó felügyelete és instrukciói mellett különböző, egyensúlyt és koordinációt fejlesztő játékos gyakorlatokat végeznek a gyerekek.

A szolgáltatás ára: 1900,- Ft/15 perc (naponta 10.00 és 12.00, valamint 13.30 és 15 óra között vehető igénybe, a szolgáltatás igénybevételét 24 órával megelőzően történt és visszaigazolt foglalás alapján. Ilyen módon naponta 2 lovasra van a ménesbirtok dolgozóinak és lovainak kapacitása.)

Futószáras és szabadszáras foglalkozást, tereplovaglást jelenleg nem áll módunkban biztosítani vendégeink számára.

—  ♦  —

Tudnivalók

A foglalás alkalmával az esetleges félreértések elkerülése érdekében kérjük szíveskedjenek minél pontosabb tájékoztatást adni a lovaglásra jelentkező gyermek lovas jártasságát, gyakorlatát illetően. Megfelelő öltözetről, kérjük szíveskedjenek gondoskodni. Az időjárásnak megfelelő, szűk szabású felsőruházat, nadrág és zárt lábbeli javasolt. Lovagló kobakot a helyszínen tudunk biztosítani. Kérjük szíveskedjen a gyermekkel az előzetesen egyeztetett lovaglási időpont előtt 15 perccel a megbeszélt helyszínen megjelenni. A foglalás napján 7.15-ig a lovaglás kötbérmentesen lemondható, azt követően a teljes lovaglási díj kerül felszámításra. Amennyiben a megbeszélt időpontban a lovaglás nem kivitelezhető, igyekszünk alternatív időpontot biztosítani. Amennyiben az oktató a lovas magatartását a lovakkal vagy a személyzettel szemben kifogásolhatónak ítéli, úgy lehetősége van a lovaglóóra megszakítására.

Bár minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a lovaglás során vendégeink a lehető legnagyobb biztonságban legyenek, az esetleges baleset veszélyét teljes mértékben kizárni nem tudjuk. Kérjük annak tudomásulvételét, hogy a lovaglás saját felelősségre történik, az esetleges sérülésekért a szolgáltató felelősséget nem vállal.

A lovaglás szabad időpontjairól a recepción, ill. a 88/468-888-as telefonszámon tudunk felvilágosítást adni.

Videók