Csapatépítő játék, outdoor tréning, céges elvonulás szervezéséhez a Bakony sűrű erdeiben található Szépalma Hotel és Ménesbirtok egészen különleges lehetőségeket kínál. A változatos környezetben szinte minden megtalálható, ami csapatépítés szempontjából érdekes lehet: erdő és mező, tavacska, sziklás hegyoldal, barlang… A szállodából elindulva néhány lépés után izgalmas, sűrű bakonyi rengetegben találjuk magunkat.. Szépalma nem csupán szállást és ellátást biztosít a különböző tréningekhez, de saját szervezésű csapatépítő élményprogramjaival színvonalas, ugyanakkor költséghatékony megoldást kínál a cégeknek. Az alábbiakban ismertetünk néhányat ezekből a programokból.


Magas kötélpálya - Csalódjunk kellemesen saját magunkban!

A szálloda mögötti erdőben található magas kötélpálya feladatai bár első ránézésre hasonlítanak a kalandparkok állomásaira, de azoknál egyrészt magasabban vannak (10-12 m) másrészt az egyéni feladatvégzés helyett itt nagyobb hangsúlyt kap a csoport tagjainak együttműködése. Miközben a feladatot végzők hegymászó beülőkben a magasban vannak, biztonságukról a biztosító köteleket tartó földön lévő csapattársak gondoskodnak.

"Nem hittük volna, hogy képesek vagyunk rá.", szoktuk mondani életünk egy-egy nehezebb erőpróbája után. De vajon mitől függ, hogy sikerrel jutunk-e túl az adott megmérettetésen? A siker vagy kudarc nagyrészt hitünkön, hozzáállásunkon múlik. Hogy mire vagyunk képesek, gyakran előre eldöntjük. De vajon reálisan ítéljük-e meg az elénk álló feladatok nehézségét és saját teljesítőképességünket? Nem vagyunk-e sokszor kishitűek, nem értékeljük-e alul magunkat? A kötélpálya akadályai első ránézésre embert próbáló feladatoknak tűnnek. Kinek jutna eszébe 15 m magasan végig araszolni egy keskeny gerendán, vagy felállni egy gigantikus faoszlop tetejére? A sikeres végrehajtásához egyszerűen át kell lépnünk saját árnyékunkat, le kell győznünk ösztönös félelmünket. Ha át tudjuk lépni teljesítőképességünk képzeletbeli határát, és bízunk csapattársaink segítő együttműködésében, a feladatok bárki számára teljesíthetők. Ha megtanuljuk elhagyni a komfortzónát, és képessé válunk alkalmazkodni a változó környezethez, nagyobb eséllyel birkózunk meg a hétköznapok szintjén felmerülő problémákkal, nehézségekkel...A pálya használatával kapcsolatban kérje testre szabott ajánlatunkat!

Stratégiai lézerharc

A lézerharc egy mozgalmas stratégiai csapatépítő program, amely a paintball és a számháborúzás élményét a 21. századi számítógépes technikával ötvözi. Két csapat küzdelméről van szó, amelyek miközben egy összetett küldetést teljesítenek, infravörös sugarakat kibocsátó fegyverekkel „vadásznak” egymásra. A siker feltétele egy működőképes stratégia kidolgozása, és annak fegyelmezett követése. Vajon képesek-e a résztvevők összehangolt csapatmunkára és hatékony kommunikációra kiélezett helyzetben is? Nem csupán a gyorsaság, ügyesség és a csapatmunka számít, de az eszközök minél pontosabb használatára is szükség van. A fegyverek infravörös sugarakkal működnek, teljesen ártalmatlanok a környezetre és a résztvevőkre is.

Csapatépítő főzés - avagy edd meg, amit főztél!

A program első részében egy kalandos kirándulás során a csapat összegyűjti az ebéd vagy vacsora hozzávalóit, amelyek a környező erdő különböző pontjain találhatók. Nem feltétlenül gombákra, bogarakra vagy pondrókra kell gondolni :-), hanem az ételek gondosan becsomagolt és elrejtett összetevőire (fűszerek, burgonya, hagyma, fokhagyma…stb) amelyekhez térképek, tájoló és gps-készülékek vezetik a résztvevőket. A hozzávalók összegyűjtése után visszaérkező csapatok közösen készítik és fogyasztják el az ételeket, amelyek lehetnek bográcsban főtt egytálételek, de a grillezés lehetősége is biztosított. A szálloda közelében található hangulatos csárdában és a zsiványtanyán a csapatok rossz idő esetében is jó hangulatban főzhetnek, süthetnek maguknak.

Főzőverseny

A program lehet túrával és ételvadászattal tarkított, de kezdhető azonnal az ételek és eszközök átvételével is. A lényeg az, hogy a kisebb csapatokra osztott résztvevők önállóan, külső segítség nélkül készítik el, majd tálalják az ételeket, amelyeket a Szépalma Hotel konyhájának mesterszakácsa értékel. A résztvevő csapatok díjazása megegyezés szerint történik.

Szépalmai próbatételek

A csapatoknak egy kisebb túra keretében a sportpályán, az erdőben, ill. a farmon kell különböző ügyességi feladatokat teljesítenie. Az elvégzendő próbatételek számát és jellegét a rendelkezésre álló idő, a csoport összetétele, és a programra fordított keretösszeg alapján állítjuk össze. Jellemző feladatok: gps-es kincskeresés, lovas kocsis ügyességi gyakorlatok, mocsáron való átkelés, íjászat, vakon történő sátorépítés…  

A jó helyen és jó időben megrendezett csapatépítő tréning sokat segíthet a belső kommunikáció hatékonyságának, a szervezet működésének javításában. A Bakony közepén álló, minden zavaró hatástól mentes Szépalma Hotel egyedülálló környezetet és rugalmas hátteret kínál a különböző céges programokhoz, legyen kommunikációs tréningről, extrém teljesítménytúráról, csapatépítő főzésről, gps-es kincskeresésről, vagy játékos akadályversenyről szó. Testre szabott ajánlatunkat néhány órán belül eljuttatjuk Önhöz.