Ha Szépalmára látogatunk a szállodai elhelyezés helyett választhatjuk szálláshelyként a 2012-ben épült impozáns gyermekfalu lakóépületeit is, ahol a szülők kényelmes franciágyas szobákban, a gyermekek hangulatos, emeletes ágyakkal berendezett összkomfortos gyermekszobákban lakhatnak. A 2 lakóépületben összesen 8 szoba található, így akár nagyobb baráti társaságok is üdülhetnek itt együtt. A szobák kiválóan alkalmasak a kutyával érkező vendégek fogadására is. Mivel a lakóépületek 30 méteres távolságban található a játszótér, különösen kedveltek az itt található szobák a gyermekekkel érkező családok körében. A faluban lakó vendégek természetesen a szállodában elhelyezett vendégekhez hasonlóan bármikor igénybe vehetik az étterem, a wellness-részleg, vagy akár a lovarda szolgáltatásait. 

A Lovas Ligetben található a Zsiványtanya épülete, ahol kézműves programok, filmvetítés, csocsó és különböző társasjátékok várják a családokat. Ez az épület egyébként családi étkezésekhez és megbeszélésekhez is igénybe vehető.

A nyári szünidő időszakában A Lovas Liget épületeiben szállásoljuk el a nyári gyermektáborok résztvevőit is. A programokról a következő menüpontban olvashat részletesen.