Ha sikerül Szépalmán "lelassítanunk" egy kicsit, olyan élményekben és érzésekben is részünk lehet, amelyeket korábban aligha tapasztalhattunk. Ha séta alkalmával belehallgatunk az erdő csendjébe, megcsodáljuk a Kőris-hegy mögött lenyugvó napot, vagy esti sétánk során elnézegetjük a csillagok százait a fejünk felett, biztosan megnyugszunk egy kicsit. Könnyen megeshet az is, hogy előbújik a "gourman", hiszen időnk és lehetőségünk is adódik a finomságok ízlelgetésére, a kiváló borok kóstolgatására. Mátyás király kedvenc erdeiben járunk, érdemes hát megállni, és elfelejteni egy kicsit a XXI. századot. A Bakonyban nem csupán vadászatnak, lovaglásnak, de bornak és evésnek is hagyományai vannak. Szépalma vendégei kellemes kényeztetésben részesülnek. Alapos és kritikus előkészítés eredményeként azt kapják, amire a legjobban vágynak: figyelmet, minőséget, barátságos gondoskodást.

Étlapunkon a tradicionális és a korszerű magyar konyha ételei mellett szerepelnek a környék specialitásai, de található rajta néhány svájci gasztronómiai érdekesség is. A nyersanyagok kiválasztásánál a környékbeli forrásokat részesítjük előnyben.
Konyhánk különleges ízeihez saját fűszerkertünk gondosan nevelt friss fűszernövényei is hozzájárulnak. Rendszeresen frissülő borlapunkon kitűnő magyar borok, újdonságok és igazi különlegességek is szerepelnek.

Favory éttermünk az a'la carte étkezések, gyertyafényes vacsorák mellett az ünnepi fogadások, esküvők helyszíne. Az étterem teraszáról különleges kilátásban gyönyörködhetünk: a tó mögötti dombon kiváltságos lovak élvezik a szépalmai élet páratlan nyugalmát, a háttérben pedig a Bakony legmagasabb csúcsa, a Kőris-hegy látható. Szebbet aligha lehetne festeni! A terasztól néhány lépésre, a "Nagy Förtés" tavacska partján lévő grill terasz szép idő esetén csapatépítő főzés vagy grillezés, télvíz idején vidám, forralt boros "eszkimó-party" helyszíne.

A szálloda szomszédságában 50 fő befogadóképességű rusztikus csárda és a kb. 30 fős zsivány tanya a csoportok éjszakába nyúló zavartalan mulatozásához kínál felettébb hangulatos és szeparált helyszínt. Borkóstoló, teadélután, grill-vacsora, csapatépítő főzés, vagy akár karaoke-party programok is megrendezhetők itt.

Chateau de Gensac Szépalma testvérvállalata a dél-franciaországi Gascogne-ban, ahol a sok napsütés, a meszes-agyagos talaj hatására mélyvörös gyümölcsös szőlő terem. A Szépalma Hotel vendégei számára két tipikus, egymástól jól megkülönböztethető bort választottunk ki, amelyeket nagy örömmel és szeretettel, természetesen kedvezményes áron mutatunk be Önöknek.  


SOLO - A hosszú élettartamú csúcsborok egyike, a teljes mértékben őshonos tannat szőlőfajtából.  Az érlelés a tradicionális tölgyfa hordókat követően 2 évig új francia barrique-ban fejeződik be. A nagy és erős borok kedvelőinek bora. Értékeit dekantálást követően tudja jobban megmutatni.

PAS DE DEUX - Ahogy a neve már jelzi, két borszőlő házasságának gyümölcse: 50% tannat és 50 % merlot. A tannat erejét és lendületét a merlot finoman szelidíti meg. Az erjedés és érés hőfokszabályozott acéltartályokban történik. Kellemes társaságot jelent a fűszeres, karakteres magyar ételek mellé.