A Szépalma Hotel - az Esterházy család egykori ménesbirtokán a Magas-Bakony erdőségeiben, a Kőris-hegy szomszédságában található. A Zircről felvezető kanyargós erdei úton már-már elbizonytalanodunk, hogy jó fele járunk-e, majd Borzavár után kiérve az erdőből hatalmas karámokban békésen legelésző szürke marhák és lovak látványa fogad bennünket. Magyarország talán legszebb és legeldugottabb birtokára érkezünk. Az egész környék harmóniát, különös, szelíd nyugalmat áraszt. Bár kicsit szokatlan élmény ez a zajos hétköznapok után, de nagyon könnyen megbarátkozunk vele…

Nemes egyszerűség

Szépalma különleges búvóhely a Bakonyban. Nem csillog, és nem hivalkodik. Falain belül és kívül visszafogott elegancia, nemes egyszerűség jellemzi. Luxus helyett békességet és felüdülést kínál. Nem tör babérokra, nem kíván divatos lenni. A klórszagú "kék-wellness" helyett az erdő, a virágok, és a friss széna illatával a "zöld wellness" különleges élményét kínálja: a természet gyógyító és regeneráló erejét testünk és lelkünk felüdüléséhez. A bakonyi erdők friss levegőjét sokak szerint palackozni kellene a "város béli puhányok", de leginkább az utókor számára. Az erdei kirándulások, kerékpáros túrák után egy jól megérdemelt szauna vagy frissítő masszázs a különleges környezetben új értelmet nyer. Aki eltölt néhány napot Szépalmán, pontosan fogja tudni, mit értünk "zöld wellness" alatt.

A méltó utódok gondjaira bízott arborétum, a kertek szeretettel gondozott virágai, a gondolatainkban is olvasni képes személyzet, és persze a nagyszerű ízeket kínáló konyha egyedülállóvá teszik a Szépalmát. Nem szálloda a szó megszokott értelmében, hanem búvóhely. A természet nyugalmára és szépségére vágyók búvóhelye a Bakonyban. Aki megérzi a stílus és a környezet, a múlt és a jelen különleges harmóniáját, az első látogatás alkalmával tudja, hogy vissza fog még ide térni.

Videók