Együttműködések

Állatvédelmi Alapítvány » Együttműködések

A helyszínen végzett tevékenységek mellett az alapítvány kiemelt figyelmet fordít a nemzetközi együttműködésekre, ezáltal is biztosítva, hogy az állatjóléttel kapcsolatos legújabb megoldásokat és az állatorvosi szaktudást vívmányait alkalmazza és tovább népszerűsítse Magyarországon.

A mi szerepünk az, hogy ezt a sokrétű tudást ne csak mi magunk birtokoljuk, de a legfontosabb információk hozzáférhetők legyenek akár a fenntartható füves ökoszisztémák iránt érdeklődő gazdák számára, és a lehető legszélesebb körben mindenkinek elérhetővé váljon, akit foglalkoztat az állatok és a természet védelme.

  • Partnerek a kutatásban

    Az állatok jóllétével vagy éppen azok megbetegéseinek okával foglalkozó intézetek és szakmeberek kulcsszerepet játszanak az állatok egészségének védelmében és elősegítésében. Partnereink között több olyan állatorvosi egyetem és kutatóintézet található, akik munkájukkal közvetlenül és közvetve is segítenek az állataink megelőző egészségügyi ellátásában, kezelésében vagy rehabilitációjában.

  • Partnerek a közösségben

    Az egyének és a közösségek is egyaránt fontos szereplői az állatvédelemnek, legyen szó önkéntes munkáról, örökbefogadásról, felelős állattartásról vagy az állatokkal kapcsolatos tudatosságról, ezek mind hozzájárulhatnak az állatok jobb életkörülményeihez. A 2022 óta minden év őszén megrendezésre kerülő Állatvédelmi Témahét egyik célkitűzése ezt a fajta tudatosságot átadni az éppen felnövekvő generációnak.

  • Partnerek az állatvédelemben

    Az állatvédelemben való partneri együttműködések rendkívül fontosak annak érdekében, hogy a lehető legjobb körülmények között élhessenek az állataink. A Gut Aiderbichl már több mint 20 éve az állatmentés egyik szimbóluma, és Európa egyik legnagyobb állatvédelmi egyesülete. A Sandgrueb Alapítvány pedig az öreg és beteg lovak holisztikus jólétének szenteli a munkáját, amely nagy hatással van a ... Tovább

X
<
>