Sport programok

Szépalma Hotel » Programok » Sport programok

Kerékpáros túrák

Hegyikerékpárok, páratlanul szép erdei földutak és autóforgalom nélküli erdészeti aszfaltozott utak várják azokat, akik két keréken szeretnék hasítani a Bakony friss levegőjét.

A túrákat előre programozott gps útvonalak megadásával, kerékpáros térképekkel, piknikcsomagokkal és megannyi jótanáccsal tudjuk támogatni. A Szépalma Hotelben biztonságosan elhelyezhetők a saját kerékpárok, igény szerint megadott helyszínről gépjárműves szállítást, szükség szerint műszaki mentést biztosítunk. A legizgalmasabb színházi előadást máshol kell keresnie, de ha kirándulni, túrázni szeretne, Szépalmánál keresve sem talál jobb helyet!

Bowling

Szép a környezet, jók a pályák és egy kis szerencsével (vagy egy kicsivel több tudással) akár hétvégi kényeztető programot is lehet nyerni a szépalmai bowlingpályákon.

A 2024. december 31-ig tartó időszakban egyben meghirdetjük a következő Szépalmai Bowling Bajnokságot.


A verseny díjazása a következő:

I. helyezett: 2 főre és 2 éjszakára szóló utalvány
II. helyezett: 2 főre és 1 éjszakára szóló utalvány
III. helyezett: 1 db szépalmai póló, mellyel pólós nyereményjátékunk keretében ismét szépalmai utazást lehet nyerni.

Jó szórakozást kívánunk!

Erdőismereti gyalogtúrák

A résztvevők a Magas-Bakony erdeiben barangolva, másfél órás szakvezetés keretében ismerhetik meg a bükkösök, tölgyesek növény- és állatvilágának érdekességeit.

A Szépalma körül magasodó természet minden évszakban más-más arcát mutatja:

Tavasszal a gumós-hagymás növények színpompás virágszőnyege borítja a bükkösök talaját, nyáron a Nap tűző sugarai ellen a zöld lombok árnyat adó, hűs boltozata kellemes hőérzetet biztosít. 

Míg ősszel az erdei utak mentén egy-egy hosszantartó esőzést követően rengeteg gomba bújik elő a sárgás-bíbor színű avarból, a kevésbé fázósak számára télen is igazi élményt nyújt a vadnyomok követése a frissen hullott hóban.

Szállodánk igény szerint – a Bakonyi Természettudományi Múzeummal együttműködve – vezetett erdőismereti túrákat kínál, melyek során a bakonyi erdők fáinak sok évtizedes használata (mészégetés, hamuzsírfőzés, stb.), az erdő- és vadgazdálkodás, természetvédelem-környezetvédelem helyi alkalmazási lehetőségei kerülnek bemutatásra, továbbá az erdők-mezők gyógyító vadvirágainak felhasználási lehetőségeit, vagy éppen a mérgező növényeket ismerhetik meg egy-egy kellemes séta folyamán. 

Via Ferrata Cseszneken

Magyarország első Via Ferrata (acélsodronyos sziklamászó út) pályái a szomszédos Cseszneken kerültek átadásra.

A szomszédos Cseszneki vár tövében elkészült és átadásra került hazánk első via ferrata pályája (acélsodronyos sziklamászó út) amelyen teljesen kezdő, vagy haladó sziklamászók is csiszolhatják tudásukat.

Az útvonalak nehézségi fokától függően biztonságot nyújtó felszerelésre, beülőre, sisakra, rögzítő karabinerekre is szükség van, amelyeket a helyszínen 2500,-Ft-ért bérelhetnek a jelentkezők. A három útvonal nehézségi foka: „C”, „D” és „E”. (A via ferrata útvonalaknál az „A” jelzésűek a legkönnyebben teljesíthetőek, míg az „F” betűvel jelzetteket kizárólag profi mászóknak ajánlják.) „Az Ostromlók útja „C” jelzésű, vagyis közepes erősségű útvonal. Ezt a vasalt utat jó fizikai állapotban lévő nőknek és férfiaknak egyaránt ajánljuk. Olyan érdeklődőknek is, akik életükben először próbálják ki mászó tudásukat. A „D” és „E” utak inkább tapasztalt mászók számára készültek.

2016. nyarán zsiványtáborunk résztvevőit is elvittük Csesznekre, ahol kipróbálhatták, vagy éppen csiszolhatták mászó tudásukat.

X
<
>