Szépalma Állatvédelmi Alapítvány

Az alapítvány célja az idős és beteg állatok felelősségteljes és holisztikus gondozása, egyidejűleg a magyar őshonos állatfajták megőrzése, az idős vagy hátrányos helyzetű lovak megmentése és állandó otthonuk biztosítása, ehhez  kapcsolódóan pedig a fenntartható legelők, gyepek ökoszisztémáinak előmozdítása. Mindezt szorosan a Bakony történelmi tájának ölelésében, amelynek mesébe illő atmoszférája teszi Szépalmát ilyen különlegessé.
Tovább olvasom

Állatvédelem

Napjainkban a fajok megfelelő tartása sokkal többet ölel fel, mint egy évtizeddel ezelőtt. Az állatok jóléte és életminősége folyamatosan fejlődő fogalmak, amelyeket az állatokkal kapcsolatos ismereteink és bánásmódunk alakított. Folyamatosan keresik a különféle megoldásokat az egészség és a jó közérzet megteremtéséhez, tekintettel a háziállatok várható élettartamának növekedésére. A Szépalma Alapítvány fókuszában a mentett állatok, és az állatjólét optimális színvonalának biztosítása áll, beleértve a palliatív vagy krónikus betegek ellátását és kezelését, különös tekintettel a lovakra.
Tovább olvasom

Kiskérődzők

Magyar fajták

Lovak

Kecskék A kecske az egyik legfontosabb mezőgazdasági állat a világon, az állományának nagysága meghaladja az 1,1 milliárd egyedet. Kezdetben a...Elolvasom

Elolvasom

Az alapítvány munkájának hála több, mint 100 ló talált otthonra Szépalmán. Az állatok különböző mentésekből érkeznek vagy idős korukra kerülnek ide és örök otthonra lelnek nálunk életük természetes végéig.

Elolvasom
Kiskérődzők
Magyar fajták
Lovak

Természetvédelem

Szépalma területén változatos védett növényállománnyal találkozhatunk a birtok különböző területein, melyek nemcsak botanikai, de átgondolt telepítésükkel kertépítészeti értéket is képviselnek, s amelyek megőrzése a helyi természeti örökség védelmének is fontos. Például a Szépalmán található kis tó vízminőségének javításával a hozzá kötődő fauna fajösszetétele is arányosan …
Tovább olvasom

Programok

Nem titkolt célunk, hogy Szépalma egyfajta közösségi térré váljon, ahol hozzáértő csapatunk aktívan átadhatja szakmai tudását és bemutathatja a hely hagyatékát minden látogatónak. Különböző programok, események és oktatási lehetőségek teszik teljessé a kínálatot, amelyek biztosítják ennek a kulturális kincsnek a megőrzését.
Mutasd mindet!

Együttműködések

A helyszínen végzett tevékenységek mellett a Szépalma Állatvédő Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a nemzetközi együttműködésekre, ezáltal is biztosítva, hogy az állatjóléttel kapcsolatos legújabb megoldásokat és az állatorvosi szaktudást vívmányait alkalmazza és tovább népszerűsítse Magyarországon.
Tovább olvasom

Megközelítés

8429 Porva-Szépalmapuszta 0172 hrsz.
Email: alapitvany@szepalma.hu

Porva-Szépalmapuszta, Borzaváron a temető felől megközelíthető aszfaltos úton.
Waze applikáció megfelelő útvonalat mutat, a Google Maps esetén Borzavár, Temető beállítása javasolt, mint úti cél. Majd onnan balra lekanyarodva, végig aszfaltos úton a táblákat követve jutnak el hozzánk.

X
<
>