Sandgrueb Alapítvány

A Sandgrueb Alapítvány az öreg és beteg lovak holisztikus jólétének szenteli a munkáját. Az alapítvány egy rehabilitációs állomást üzemeltet és a folyamat minden aspektusát szem előtt tartva, átfogó kutatást folytat.

Rehabilitációs állomás:

Itt helyezik el az idős vagy beteg lovakat, ahol a megfelelő tartási körülmények és állatorvosi ellátás biztosított. A fájdalmas krónikus izületi gyulladást, ínsérüléseket, patarákot, bőreredetű elváltozásokat mint a szarkoidot, melanómát vagy a lábvégeket érintő krónikus lyphangitist (CPL) kezelik. A testi gyógyítás mellett a lovak lelki jóléte is kulcsfontosságú.

Laboratrórium:

A helyszínen található központi parazitológiai labor biztosítja a szelektív féregtelenítő program alkalmazását svájci modell alapján, segítve ezzel a magyar kollégák munkáját is a parazitológia területén. Ez a labor elemzi a Szépalmán termelt komposztot is, ez az elemzés elengedhetetlen a jó minőségű komposzt vagy későbbi bio-műtrágya előállításához.

Kutatóegyesület:

Az alapítvány központi részét képezi a kutatási tevékenység, illetve a kapcsolatépítés. Az alapítvány támogatásával immáron 5 éve zajlanak nemzetközi kutatások az idős lovak jólétének vizsgálatával kapcsolatosan, melyet elismert intézmények szakértői végeznek. A talajvédelemtől kezdve a vegetáció jellemzőin és a széna minőségén át, az életminőségi paraméterekig és az eutanáziával kapcsolatos döntésekig szerteágazó tanulmányokat folytatnak.

X
<
>