Csoportos programok

Szépalma Hotel » Programok » Csoportos programok

Erdőismereti túra

A résztvevők a Magas-Bakony erdeiben barangolva másfél órás szakvezetés keretében ismerhetik meg a bükkösök és tölgyesek növény- és állatvilágának érdekességeit.

A bakonyi erdő minden évszakban más-más oldalát mutatja. Erdőismereti túráink által közelebbről is megismerhetik a Szépalma körüli erdők és mezők élővilágát.

A foglalkozásokat tartja és a túrákat vezeti: Sinigla Mónika, a Bakonyi Természettudományi Múzeum botanikusa.

Tavasszal a gumós-hagymás növények színpompás virágszőnyege borítja a bükkösök talaját, nyáron a Nap tűző sugarai ellen a zöld lombok árnyat adó, hűs boltozata kellemes hőérzetet biztosít. 

Míg ősszel az erdei utak mentén egy-egy hosszantartó esőzést követően rengeteg gomba bújik elő a sárgás-bíbor színű avarból, a kevésbé fázósak számára télen is igazi élményt nyújt a vadnyomok követése a frissen hullott hóban.

Felnőtt és gyerekcsoportok érdeklődését fogadjuk az alábbi témakörökben meghirdetett foglalkozások iránt:

„Fűben fában orvosság” – gyógynövényismereti túra

„Virágom, virágom…” – tavaszi virágfelismerés, a Szépalma környéki növények megismerése

„Séta a múltban, a lelkemmel újra…” – séta az illatos, tavaszi arborétumban

„Csak aki ismeri a fákat, az képes védelmezni őket.” – Szépalma természeti kincseinek megismerése, védelme

Erdei párkereső játék a szabadban – gyerekeknek

Megeszed-e? – a megismert növények és gombák közül melyik ehető, melyik nem – játék gyerekeknek

A programok ára – időpontegyeztetés alapján: 33.000,- Ft (minimum 6 fő, maximum 50 fő)

A foglalkozások során a bakonyi erdők fáinak sok évtizedes használata (mészégetés, hamuzsírfőzés, stb.), az erdő- és vadgazdálkodás, természetvédelem-környezetvédelem helyi alkalmazási lehetőségei kerülnek bemutatásra, továbbá az erdők-mezők gyógyító vadvirágainak felhasználási lehetőségeit, vagy éppen a mérgező növényeket ismerhetik meg egy-egy kellemes séta folyamán.

Borkóstoló

Szakavatott előadók, kiváló magyar borok, hangulatos környezet.

A program pontos árát a kóstolásra kerülő borok száma és azok fajtája határozza meg. Nagyságrendileg 10 000 Ft,-/fő (minimális létszám 10 fő)

Vezetett gyalogtúra – bármely évszakban elérhető

Ismerjük meg a Bakony igazi szépségét természetközelből egy vezetett gyalogtúra során!

Csoportos kirándulásunk alkalmával a Bakony legmagasabb pontjára, a 709 méter magas Kőris-hegyre túrázunk. Aki az igazi bakancsos túra élményére vágyik, tartson velünk!

A táv 14 km, Szépalmáról indulva izgalmas túraútvonalakon körülbelül 2 óra alatt érjük el a Kőris-hegyi kilátót, ahol piknikezünk, majd egy másik útvonalon visszatérünk a szállodába. Sétánk során elhaladunk Közép-Európa legnagyobb halomsíros temetkezőhelye mellett.

Kérje ajánlatunkat a 4 órás Kőris-hegyi bakancsos túránkra, mely tartalmazza a túravezetést és fejenként egy piknikcsomagot (szendvics, üdítő, csoki, alma).

Ménesbirtok – látogatás

Gazdaságlátogatásra invitáljuk mindazokat, akik a nagymúltú szépalmai ménesbirtok mindennapi életével, állattartási sajátosságaival szeretnének megismerkedni.

Vezetett túránk során az Eszterházy család egykori ménesbirtokán sétálunk, miközben a patinás épületek között az arbortéum faritkaságainak árnyékában kicsit megérezhetjük az elmúlt idők hangulatát..

Múlt és jelen találkozásánál időzzünk el egy percre! Szépalma kizökkent a mindennapok rohanó világából. Elrévedünk. Megtudhatjuk, miként illeszkednek lovas hagyományaink a mai szépalmai állattartás sajátosságaiba.

Számos akciós csomagajánlatunk tartalmaz ménesbirtok-látogatást.

Kérjen időpontot kollégáinktól! Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a ménesbirtok lovai a nap legnyagyobb részében a legelőkön tartózkodnak, így a ménesbirtok-látogatás során nem mindig tudjuk közelről megszemlélni őket. Amennyiben Szépalma különböző fajtájú lovaival közelebbről is meg szeretnének ismerkedni, kérjenek ajánlatot ló fajtabemutatóval egybekötött ménesbirtok-látogatásra!

Ugyanez gyerekeknek szóló idegenvezetéssel is elérhető!

Magaskötél-pályák

Akkor most néhány órára kilépünk a komfortzónából. Sőt, kénytelenek leszünk egymásra bízni az életünket… Jól hangzik, nem?

A szálloda mögötti erdőben kb. 500 m távolságban találhatók a szépalmai outdoor park magaskötél-pályái, ahol professzionális hegymászók közreműködésével csoportok számára szervezünk együttműködést fejlesztő csapatépítő programokat.

„Nem hittük volna, hogy képesek vagyunk rá.”, szoktuk mondani életünk egy-egy nehezebb erőpróbája után. De vajon mitől függ, hogy sikerrel jutunk-e túl az adott megmérettetésen? A siker vagy kudarc nagyrészt hitünkön, hozzáállásunkon múlik. Hogy mire vagyunk képesek, gyakran előre eldöntjük. De vajon reálisan ítéljük-e meg az elénk álló feladatok nehézségét és saját teljesítőképességünket? Nem vagyunk-e sokszor kishitűek, nem értékeljük-e alul magunkat? A kötélpálya akadályai első ránézésre embert próbáló feladatoknak tűnnek. Kinek jutna eszébe 15 m magasan végig araszolni egy keskeny gerendán, vagy felállni egy gigantikus faoszlop tetejére? A sikeres végrehajtásához egyszerűen át kell lépnünk saját árnyékunkat, le kell győznünk ösztönös félelmünket. Ha át tudjuk lépni teljesítőképességünk képzeletbeli határát, és bízunk csapattársaink segítő együttműködésében, a feladatok bárki számára teljesíthetők. Ha megtanuljuk elhagyni a komfortzónát, és képessé válunk alkalmazkodni a változó környezethez, nagyobb eséllyel birkózunk meg a hétköznapok szintjén felmerülő problémákkal, nehézségekkel… A pálya használatával kapcsolatban kérje testre szabott ajánlatunkat!

Lézerharc – stratégiai lézerharc

Gyorsaság – figyelem – együttműködés…Csapatépítő játék harcos kedvű csoportok számára, akik mégsem szeretnének kék-zöld foltokat szerezni a festékpatronok miatt:-)

A lézerharc egy mozgalmas stratégiai csapatépítő program, amely a paintball és a számháborúzás élményét a 21. századi számítógépes technikával ötvözi. Két csapat küzdelméről van szó, amelyek miközben egy összetett küldetést teljesítenek, infravörös sugarakat kibocsátó fegyverekkel „vadásznak” egymásra. A siker feltétele egy működőképes stratégia kidolgozása, és annak fegyelmezett követése. Vajon képesek-e a résztvevők összehangolt csapatmunkára és hatékony kommunikációra kiélezett helyzetben is? Nem csupán a gyorsaság, ügyesség és a csapatmunka számít, de az eszközök minél pontosabb használatára is szükség van. A fegyverek infravörös sugarakkal működnek, teljesen ártalmatlanok a környezetre és a résztvevőkre is.

Főzőverseny

Kellemes csapatépítő program azok számára, akik a saját konyhájukban már kipróbálták magukat, de ennél többre vágynak…

A program lehet túrával és ételvadászattal tarkított, de kezdhető azonnal az ételek és eszközök átvételével is. A lényeg az, hogy a kisebb csapatokra osztott résztvevők önállóan, külső segítség nélkül készítik el, majd tálalják az ételeket, amelyeket a Szépalma Hotel konyhájának mesterszakácsa értékel. A résztvevő csapatok díjazása megegyezés szerint történik: csapatépítő főzés motívummal díszített póló, torta, pezsgő…

Szépalmai faültető program

Érezd egy kicsit magadénak az erdőt! Ültess fát Szépalmán!

Sokan szeretnénk tenni azért, hogy gyermekeink, unokáink is kirándulhassanak majd a hazai erdőkben. Márciustól novemberig a szálloda szomszédságában lévő mezőn (a játszótér mellett) faültető programra invitáljuk vendégeinket, akik kiválasztott facsemetéjük elültetésével (hárs, ezüst hárs, bükk, kocsányos tölgy, madárberkenye) egy kicsit hozzájárulva a mindannyiunk számára oly kedves erdő gyarapodásához, személyes kötődést alakíthatnak ki a Bakonnyal.

X
<
>