Családi programok

Szépalma Hotel » Programok » Családi programok

Vezetett gyalogtúrák

Ismerjük meg a Bakony igazi szépségét természetközelből egy vezetett gyalogtúra során!

Közös kirándulásunk alkalmával a Bakony legmagasabb pontjára, a 709 méter magas Kőris-hegyre túrázunk. Aki az igazi bakancsos túra élményére vágyik, tartson velünk!

A táv 14 km, Szépalmáról indulva izgalmas túraútvonalakon körülbelül 2 óra alatt érjük el a Kőris-hegyi kilátót, ahol megpihenünk, majd egy másik útvonalon visszatérünk a szállodába. Sétánk során elhaladunk Közép-Európa legnagyobb halomsíros temetkezőhelye mellett.

A túrához, mely körülbelül 4 óra időtartamú, piknikcsomag (szendvics, üdítő, csoki, alma) igényelhető 3.400,- Ft/fő áron.

Kincskeresés kutyával

Örömet szeretnénk okozni: az együttbarangolás, a közös élmények, a kutyával eltöltött szabadidő örömét. Keressen kincset kutyájával együtt!

Ezúttal kutyás ajándékot rejtettünk a dobozba, melyet nem csak megkeresni élmény, hanem tartalmát elfogyasztani is! A doboz rejtekhelyét GPS pontok határozzák meg.

Erdőismereti túrák

A bakonyi erdő minden évszakban más-más oldalát mutatja. Erdőismereti túráink által közelebbről is megismerhetik a Szépalma körüli erdők és mezők élővilágát.

A Szépalma körül magasodó természet minden évszakban más-más arcát mutatja:

Tavasszal a gumós-hagymás növények színpompás virágszőnyege borítja a bükkösök talaját, nyáron a Nap tűző sugarai ellen a zöld lombok árnyat adó, hűs boltozata kellemes hőérzetet biztosít. Míg ősszel az erdei utak mentén egy-egy hosszantartó esőzést követően rengeteg gomba bújik elő a sárgás-bíbor színű avarból, a kevésbé fázósak számára télen is igazi élményt nyújt a vadnyomok követése a frissen hullott hóban.

A foglalkozásokat tartja és a túrákat vezeti: Sinigla Mónika, a Bakonyi Természettudományi Múzeum botanikusa.

Aktuális időpontjainkért kérjük érdeklődjön recepciós kollégáinktól.

Szállodánk igény szerint vezetett erdőismereti túrákat kínál, melyek során a bakonyi erdők fáinak sok évtizedes használata (mészégetés, hamuzsírfőzés, stb.), az erdő- és vadgazdálkodás, természetvédelem-környezetvédelem helyi alkalmazási lehetőségei kerülnek bemutatásra, továbbá az erdők-mezők gyógyító vadvirágainak felhasználási lehetőségeit, vagy éppen a mérgező növényeket ismerhetik meg egy-egy kellemes séta folyamán.

Kincsvadászat

A GPS-es kincsvadászat azokat a gyerkőcöket is megmozgatja, akik különben szívesebben ülnének a számítógép előtt…

A gps-es kincsvadászat  során a család egyszerű túrázós GPS készüléket kap a szálloda recepcióján, amely ismeretlen helyre kalauzolja el a kincskeresőket a csodálatos bakonyi erdőben. Ott kitartó kereséssel meg kell keresniük a „kincsesládát”, amelyben különböző meglepetés ajándékok találhatók.

A család indulás előtt eldöntheti, milyen távolságú, milyen nehézségű pontot választ. Jó utat, sok sikert kívánunk!

Pannon Csillagdában – Bakonybél

A Pannon Csillagdában található hazánk legmodernebb digitális planetáriuma. A 8 méter átmérőjű, félgömb alakú kupolára vetített, a HD képnél kétszer nagyobb felbontású 3D kép, az 5.1 térhatású hangrendszer felejthetetlen minőségben repítenek el minket kozmikus utazásunkra – mindezt az IMAX mozikból ismert fotelszékekben.

Csillagászattörténeti kiállítás

A Pannon Csillagdában 400 m2 alapterületű csillagászati és űrkutatási kiállítás fogadja a látogatókat. Megismerhetjük a híres Gibeon meteoritot, antik távcsöveket, Galilei és Newton felfedezéseit, kísérleteit, a tengerészek csillagászati navigációját, az űrkutatás legnagyobb expedícióit: a Holdutazást (Apollo program), és a Mars felfedezését. Az előre bejelentkezett csoportok részére ingyenes szakvezetést biztosítanak a Pannon Csillagda szakemberei!

 
Planetárium

A Pannon Csillagdában található hazánk legmodernebb digitális planetáriuma. A 8 méter átmérőjű, félgömb alakú kupolára vetített, a HD képnél kétszer nagyobb felbontású 3D kép, az 5.1 térhatású hangrendszer felejthetetlen minőségben repítenek el minket kozmikus utazásunkra – mindezt az IMAX mozikból ismert fotelszékekben. Figyelem! A belépőjegy egy planetárium előadás megtekintését tartalmazza! Utolsó vetítés: 17.00

Csillagok birodalma (22 perc, általános iskolás kortól nyugdíjasokig, mindenkinek) Előadás kezdése minden egész órakor.
Az új 3D planetárium show a a csillagok életútját, fejlődését és pusztulását, a különböző csillaghalmazok tipusait és a galaxisunk, a Tejútrendszer világát mutatja be. A különleges animációk mellett a Bakony és a Balaton-felvidék csillagfényes tájai is feltűnnek az alkotásban.
 
Oázis az űrben (22 perc, általános iskolás kortól nyugdíjasokig, mindenkinek)
Csoportos bejelentkezés esetén választható, vagy film+ jegy vásárlása esetén tekinthető meg.

A 3D planetárium show a Naprendszerünket, a bolygókat, és közöttük, mint egy űrbéli oázist, Földünket mutatja be. A Denveri Természettudományi Múzeum (USA) által készített planetárium előadás magyar hangja Helyei László.

 
Zula Brigád (22 perc, ovisoknak, kisiskolásoknak) Csoportos bejelentkezés esetén választható, vagy film+ jegy vásárlása esetén tekinthető meg.

Zenés 3D rajzfilm segítségével megismerkedhetünk a Naprendszer bolygóival, és azzal a galaktikus összeesküvéssel, melyet a rajzfilm hősei lepleznek le. Az előadás magyarhangjai közt ott találjuk Mikó Istvánt, és a főgonosz szinkronját kölcsönző Reviczky Gábort.

Fekete Lyukak (22 perc, végzős általános iskolás, középiskolás kortól)
Csoportos bejelentkezés esetén választható, vagy film+ jegy vásárlása esetén tekinthető meg.

3D-s szupermozi, mely a világegyetem sötét erőinek rejtélyét, a kozmikus „csúcsragadozókat” mutatja be. A Denveri Természettudományi Múzeum (USA) által készített planetárium előadás magyar hangja Helyei László.

Távcsőpark A Pannon Csillagda Obszervatóriumának 5,5 méter átmérőjű távcsőkupolája alatt, egy tudományos igényű távcsőpark fogadja az érdeklődőket. A teleszkópok szerkezetének, működésének bemutatásán túl, felhőtlen időjárás esetén a Nap megfigyelésére is sor kerül, speciális H-alpha naptávcsővel. Ez a jelenlegi fokozott Naptevékenység miatt, különlegesen izgalmas felfedezés!


Mindezen programok összesen kb. 1,5-2 órát tesznek ki, igény szerint. Mivel a nappali program döntő része nem függ az időjárástól, ezért a Pannon Csillagda biztosan tervezhető turisztikai célpont.

X
<
>