Zürichi Állatorvosi Egyetem

A Zürichi Egyetem szorosan együttműködik a Szépalma alapítvánnyal különböző projektekben, például tanácsadói tevékenységet is végez az állatorvosi kérdésekben. Jelenleg két ilyen közös eszköz van használatban:

Vetdrop

A Vetdrop egy olyan kezelési rendszer, amelynek célja természetes és szintetikus gyógyszerészeti összetevők non-invazív alkalmazása az állatok bőrén. Ez egy újszerű koncepció, amely lehetővé teszi a gyógyszerek oxigénnel történő bejuttatását a bőrbe és a bőr alatti mélyebb szövetekbe.. Ez a mikrodiszperzió lehetővé teszi, hogy az anyagok a bőrön keresztül felszívódjanak, és mélyebb szöveti rétegekbe (pl. ízületek) is eljuthassanak, majd ott egy hatóanyagraktárt képezzenek, amely támogatja a regenerációt. A rendszer nem károsítja a bőrt, és az alkalmazás fájdalommentes. Még érzékeny vagy traumatizált állatok is elfogadják a kezelést, mert az eszköz alkalmazása nagyon kellemes érzés az állat számára, hűsít, masszíroz és nyugtató hatású.

Watair

Ez egy olyan rendszer, amely közvetlenül ivóvízből, sóból egy kémiai folyamat segítségével, elektrolízissel állít elő hatóanyagot. A membráncellák elektrolízise a Xeral® hatóanyagot állítja elő – egy nagyon tiszta, pH semleges hatóanyagot, amely hipoklórossavból (HOCl) áll. Az emberi vagy állati szövetek nem érzékenyek a hipoklórossavra, így nem károsítja a szöveteket, mivel olyan védőmechanizmusokat fejlesztettek ki, amelyek érzéketlenné teszik őket a hipoklórsavval szemben. A Xeral® nemcsak magas vírusölő, baktericid és gombaölő hatású, lebontja azt a biofilmet, ami a baktériumok élőhelyéül szolgál pl. egy seb felszínén, ami segít az állatok gyógyulási folyamatának felgyorsításában és bizonyos egészségügyi problémák kezelésében, emellett felületfertőtlenítésre is alkalmas.

X
<
>